Tina Buis

Mijn naam is Tina Buis en ik ben geboren op 18 juli 1987. Via AMV- en blokfluitlessen ben ik op mijn negende overgestapt op altsaxofoon. Ik ben sopraansax gaan spelen toen in het orkest van Wieringerwaard een plekje vrij kwam. Hierop haalde ik alle vier de HaFa examens en speelde ik mee in het Noord-Hollands Fanfare Orkest (NFO). Toen ik zeventien was kreeg ik les van Esther Hoek en zij wist me nog enthousiaster te krijgen voor muziek, waardoor ik conservatorium ben gaan doen. In 2010 ben ik afgestudeerd als Docent Muziek, voorheen Schoolmuziek, aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar heb ik ook piano- en zangles gehad, wat ik allebei erg leuk vind om te doen. Van Henk van Twillert kreeg ik inspirerende saxofoonlessen als bijvak. Naast Docent Muziek ben ik in 2007 HaFa Directie gaan studeren bij Jan Schut, ook in Amsterdam. In het studiejaar 2011-2012 zit ik in mijn laatste jaar. In 2010 ben ik gestart met de Master Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten om me verder te kunnen verdiepen in het kunstvakonderwijs. Ook daar hoop ik in het studiejaar 2011-2012 af te studeren. Orkesten waar ik in speel(de) zijn de muziekvereniging van Wieringerwaard, Shell Harmonie Amsterdam, het Noord-Hollands Fanfare Orkest (NFO, op projectbasis), Inholland orkest en in dit saxofoonkwartet! Ook val ik regelmatig in bij andere verenigingen. Ik dirigeer twee orkesten, geef allerlei muzieklessen (van AMV tot zang en sax) en daarnaast vind ik het leuk om te sporten, met vrienden af te spreken, een feestje te vieren en te kamperen in nog niet massaal ontdekte landen. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met muziek (maken) en iedereen te laten zien hoe mooi dat is!

Wemke van der Weij

Op mijn negende ben ik begonnen met alt-sax spelen via de muziekschool in Langedijk, waar Bert Baars les geeft. Rond mijn 14de ben ik een extra uitdaging gaan zoeken en zodoende kwam ik uit bij Karel Bruin, saxofoondocent aan het conservatorium in Alkmaar. Tijdens deze periode viel ik ook her en der in orkesten, naast mijn vaste orkest, Harmonie Excelsior uit Noord-Scharwoude. In die tijd ben ik ook sopraansax gaan spelen (o.a. in Wieringerwaard) en heb ik mijn A t/m D HaFaBra diplomas gehaald. Ik speel nu in het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam, voorheen Shell Harmonie genaamd. Daarnaast speel ik bij Groot Excelsior uit Amsterdam op de hobo. Ik heb gespeeld in het Nationaal Jeugd Harmonie orkest, Noord Holland Fanfare orkest, Inholland orkest en het Nederlands Musical Orkest. Sinds ik naar Amsterdam ben verhuisd heb ik les gehad van Ties Mellema en Olivier sliepen, beiden leden van het Amstel kwartet. Muziek is voor mij een hobby, ik ben namelijk gepromoveerd in de wiskunde en nu werkzaam als Risk Manager bij SNS REAAL.

Nick Hoogland

Ik studeer op dit moment HaFa-directie bij Jan Schut aan het Conservatorium in Amsterdam. Dit ben ik gaan studeren omdat ik graag de muzikale lijnen uitzet en het leuk vind dit over te brengen aan anderen. Ik heb afgelopen jaren Saxofooon gestudereerd aan het conservatorium van Utrecht. Mijn docent was Johan van der Linden. Dit was een logische stap na mijn jaar vooropleiding bij hem op aanraden van mijn toemalige docent Dirk van der Niet. Op het moment geef ik les bij verschillende muziekverenigingen, speel in verschillende orkesten, waaronder het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en het Noord-Hollands (jeugd) Fanfare Orkest. Ook speel ik in het ArtEZ/HKU Saxophone Choir onder leiding van Johan van der Linden. Hier speel ik bassax, echter speel ik sopraan sax speel in een kwartet uit Nibbixwoud. De hele saxofoonfamilie (sopranino-sopraan-alt-tenor-bariton-bas) heb ik inmiddels met veel plezier mogen bespelen. Tegenwoordig ben ik vaste kracht bij Saxy-Q.

Corstiaan Smit

Saxofoon spelen doe ik al sinds mijn 7e met veel plezier bij muziekvereniging TAVENU uit Opperdoes. Zoals veel kinderen ben ik begonnen op de alt-sax maar vanwege de behoefte aan een tenor-sax in het orkest ben ik rond mijn 10e jaar overgestapt. Met dit instrument heb ik voor het eerst in een saxofoonkwartet gespeeld onder andere met Nick Hoogland. Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn studie Bedrijfskunde aan de VU. Onderdeel van mijn studie was een half jaar studeren in Zuid-Afrika in 2008. Nadat ik terugkwam heb ik het saxofoonspelen weer met veel plezier opgepakt. Ditmaal op de baritonsax vanwege dezelfde nieuwe behoefte uit het orkest. Omdat dit instrument wegviel binnen Saxy-Q ben ik eerst gevraagd als invaller. Bij dit succesvolle debuut bleek de klik met de rest van het kwartet erg goed en ben ik gevraagd om als nieuwste aanwinst definitief aan te sluiten. Dit aanbod heb ik met veel genoegen aangenomen omdat ik in dit kwartet mezelf met veel plezier muzikaal kan ontwikkelen.

Marco Jurrjens (Alumni 2006-2010)

Mijn naam is Marco Jurrjens. Ik ben 22 jaar en woon in Schagen. Ik ben werkzaam bij de overheid en heb als hobby's hardlopen en wielrennen. Toen ik 9 jaar was ben ik begonnen met muziek maken. Ik ben begonnen met een oriŽntatiejaar op keyboard. Al snel bleek dat ik de saxofoon een leuk instrument vond, en dus na het oriŽntatiejaar ben ik altsaxofoon gaan spelen. Na een aantal jaren les, waarin ik mijn A en B diploma HaFaBra gehaald heb, ben ik lid geworden van Schagens Harmonie. Ik ben daar begonnen in het opleidings orkest en al snel mocht ik naar het grote orkest. Na een aantal jaar kwam er een plaatsje vrij op de baritonsaxofoon. En zodoende speel ik nu baritonsaxofoon. Naast de Schagens Harmonie heb ik ook meegespeeld met het Noord Hollands Fanfare orkest en de Benny Bright bigband en ben ik diverse keren ingevallen in andere orkesten. En sinds kort speel ik mee in dit saxofoonkwartet.

Dorenda Disseldorp (Alumni 2006-2009)

Hallo, ik ben Dorenda Disseldorp en ben 23 jaar jong. Ik ben getrouwd en heb twee dochters Cťlina en Lindsay, geboren in . Ik ben zo'n 12 jaar geleden begonnen met mijn muzikale loopbaan. Ik ben begonnen met blokfluit en na 2 maanden ben ik sopraansax gaan spelen bij Niedorps Fanfare. Ik kreeg les van Esther Hoek. In 1996 heb ik toen mijn A-Diploma gehaald. Daarna ben ik gestopt met saxofoon en weer een keer begonnen en vervolgens weer gestopt, een beetje een knipperlichtloopbaan. En later ben ik toch weer gaan spelen, dit keer op alt. Ik ben lid geworden van muziekvereniging Samen Voorwaarts in Waarland en een jaar later ben ik tenorsax gaan spelen bij Schagens Harmonie. Ik besloot om toch maar weer les te nemen en kreeg weer saxofoonles van Esther Hoek. Vervolgens ben ik in 2000 naar de vooropleiding van het conservatorium in Alkmaar gegaan, waar ik de opleiding klassiek saxofoon ben gaan volgen bij Karel Bruin. Deze opleiding heb ik in 2006 afgesloten. Tegelijkertijd heb ik de opleiding hafa-direcitie bij Jan Schut gevolgd, deze heb ik ook in 2006 afgesloten. Ik speel nu nog steeds bij Schagens Harmonie en projectmatig bij het Hogeschool Harmonieorkest en het Noordhollands Fanfareorkest. Verder ben ik werkzaam als saxofoondocente bij verschillende verenigingen in de kop van Noord-Holland en dirigeer ik het leerlingenorkest van Harmonie Excelsior.